هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

هایدی

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

بهداشت علوم تغذیه در قرآن

سپاس ویژه خداوندی است که مخلوقات را به بهترین صورت تدبیر فرمود و زمین وآسمانها را آفرید و آب گوارا از عصاره بخارات نازل کرد و بدان وسیله دانه‌ها و گیاهان را به وجود آورد و روزیها و خوردنیها را مقدر و به وسیله خوردنیها، قوای جانداران را حفظ کرد و با اطعام بندگان با غذاهای پاکیزه به طاعات و اعمال شایسته آنان کمک کرد

فهرست مطالب

عنوان                                              صفحه

کلیات........................................

مقدمه........................................ 6

تعریف موضوع.................................. 6

اهمیت موضوع.................................. 7

پیشینه موضوع................................. 8

سؤال اصلی.................................... 8

فرضیه........................................ 8

سؤالهای فرعی................................. 8

روش تحقیق.................................... 8

چکیده........................................ 9

فصل اول...................................... 10

معنای لغوی و اصطلاحی.......................... 11

اکل.......................................... 11

شرب.......................................... 11

طعام......................................... 11

طیب.......................................... 12

طیبات........................................ 12

غذا.......................................... 14

غذای حلال..................................... 14

غذای حرام.................................... 15

غذای پاک و طیب............................... 15

فصل دوم...................................... 17

مقدمه........................................ 18

زمان و موقع خوردن............................ 18

بهداشت و مستحبات غذا خوردن................... 20

فصل سوم...................................... 28

بخش الف...................................... 29

مقدمه........................................ 30

بخش الف: تغذیه و اثرات جسمی آن............... 31

بیان نکات اخلاقی و بهداشتی عبس/24............. 32

غذا و سلامتی.................................. 34

علائم تغذیه خوب............................... 34

تکریم انسان با غذا........................... 35

موهبت تغذیه درست............................. 36

تغذیه و سلامتی اعصاب.......................... 41

تأثیر غذا در زیبایی انسان.................... 42

تغذیه و کنترل میل جنسی....................... 42

کم‌خوری و طول عمر............................. 43

کم‌خوری و سلامتی............................... 46

اثرات تربیتی روزه............................ 48

اثرات بهداشتی و درمانی روزه.................. 48

اثرات پرخوری................................. 50

ارتباط بین تغذیه و انواع بیماریها............ 51

بخش ب........................................ 53

بخش ب: غذاها و میوه های خاص (قرآنی).......... 54

انجیر........................................ 54

زیتون........................................ 55

انگور........................................ 56

رطب.......................................... 58

خواص غذایی و درمانی خرما..................... 58

عسل.......................................... 59

شیر.......................................... 62

انار......................................... 63

سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز............... 64

کدو.......................................... 66

گوشت (تازه).................................. 67

کاهو......................................... 68

 

فصل چهارم.................................... 69

طلب حرام (حرامخوری).......................... 70

انواع تقسیمات مال............................ 71

خوردنیهای حلال................................ 74

ویژگی رزق انسان.............................. 76

رابطه بین طیبات و عمل صالح................... 81

ارتباط زهد با غذا............................ 83

نتیجه‌گیری.................................... 86

فهرست منابع و مآخذ........................... 87

انسان دارای دو بعد است: بعد روحانی و بعد جسمانی.

همانطور که بعد روحانی او نیازمند معنویات و ارتباط با عالم معناست، جسم انسان هم برای اینکه روح او را همراهی کند نیازمند عوامل مادی است.

انسان برای اینکه شاداب و سرزنده باشد باید هم تغذیه روحی داشته باشد و هم تغذیه جسمی درست است که تغذیه از عوامل مادی است و موجب شادابی جسم انسان می‌شود ولی بعید نیست که اثرات روحی هم داشته باشد و برای همین توجه به تغذیه و نوع آن قابل بررسی است و توجهات خاص خود را می‌طلبد.

«انسان اشرف مخلوقات است» توجه به همین جمله کوتاه می‌تواند آدمی را از حیوانیت دور سازد و او را در مسیر معرفةالله قرار دهد و این امکان‌پذیر نیست مگر توجه به همه ابعاد انسان اعم از عبادی، معنوی، روحی، جسمی و .

و در این میان توجه به «بهداشت علوم تغذیه» از ضروریات می‌باشد.

تعریف موضوع:

موضوعی که در این مجموعه مورد بررسی قرار گرفته است با عنوان «بهداشت علوم تغذیه در قرآن» است که همانطور که از اسمش مشخص است به علوم تغذیه‌ای انسان و بهداشت آن با توجه به آیات مربوط به آن پرداخته است. در تعریف علوم تغذیه همین بس که «یک سری نیازهای غریزی و جسمی است که انسان برای به دست آوردن قوای جسمی و انجام فعالیت‌های روزانه و برآوردن نیاز جسمی خود به آن رو می‌آورد» اما فقط خوردن و برآوردن نیاز مهم نیست بلکه از چه خوردن و کیفیت و کمیت آن مهم است که تحت عنوان بهداشت تغذیه بررسی می‌شود، که هم اثر جسمی خوب و هم اثر روحی خوب داشته باشد.

 


دانلود با لینک مستقیم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد